Grenadine
Grenadine är en söt sirap som görs på granatäpplekärnor och används i cocktails och maträtter. Ingredienser: 2 granatäpplen ¾ dl strösocker ca 1 msk citronsaft Gör så: Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke. Mosa kärnorna med baksidan av sleven. Pressa igenom … Continued
Allt-i-ett-citronkyckling med potatis, vitlök och oliver
En lättlagad och smakrik rätt med citronkyckling, potatis, vitlök och oliver. Ingredienser: 700 g kycklinglårfilé ca 800 g potatis 2 gula lökar 4 msk olivolja 1 tsk torkad timjan 12 vitlöksklyftor 1 citron 2 dl blandade oliver salt peppar Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skär potatisen i klyftor eller halvor om … Continued
Ugnsbakad torsk med potatis och broccoli
Ett enkelt och bekvämt recept på ugnsbakad torsk med potatis och broccoli, serverad med salsa verde. Ingredienser: 600 g torskrygg eller torskfilé 800 g potatis 250 g broccoli 1 citron till garnering hackad persilja 1 vitlöksklyfta 1 kruka basilika 1 kruka slätbladig persilja 2 msk kapris 1 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronsaft 1/2 dl … Continued
Rostat surdegsbröd med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot
En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet. Ingredienser: 2 dl ärtor 3 msk creme fraiche 1/2 dl parmesan enligt smak salt enligt smak peppar 2 skivor surdegsbröd ca 100 g rökt lax 1 st ägg finriven, till garnering pepparrot till garnering … Continued
Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor
En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor. Ingredienser: 1 blomkål 100 g rumsvarmt smör ca 50 g parmesan ca 1/2 dl rostade hasselnötter ca 1/2 dl rostade solroskärnor till garnering hackad gräslök Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom. Lägg blomkålen i en ugnsfast … Continued
Äppelchips
Att göra hemgjorda äppelchips är enkelt och kostnadseffektivt. Välj mogna äpplen och skär dem i jämnstora skivor. Torka dem i ugnen eller med en torkapparat tills de blir krispiga eller sega. Smaksätt med kanel eller kardemumma och förvara i en lufttät behållare. Äppelchipsen kan även smulas ner i müsli för extra smak och dekoration. Ingredienser: … Continued

