Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Vaniljcheesecake

Amerikanskor som vi är älskar vi cheesecake. Den ska vara silkeslen och krämig men ändå kompakt – med mycket smak av vanilj. Vi har testat oss fram och tror oss ha kommit fram till det ultimata receptet! Hemligheten är att den ska innehålla @khoisangourmet äkta vaniljpulver och gräddas länge på låg värme. Får den vila … Continued

0

Muskovado­snittar med ingefära

Det finns både ljust och mörkt muscovadosocker – det ljusa har lite kolasmak och det mörka har lite lakritssmak och är supergott att använda i bakning som ett roligt alternativ till farinsocker eller vanligt socker. Jag har använt ljus muscovadosocker i snittarna, och tillsammans med ingefära blir dessa lättbakade småkakor försvinnande goda! Antal: ca 25 … Continued

0

Marockanska köttbullar

Ett sätt att äta á la family style är som med denna rätt. Vi minns när vi blev serverade den första gången för många år sedan hos vår barndomskompis Sanna, sittande på golvet och åt direkt ur fatet. Det är nog svårt att hitta ett mer inbjudande sätt att umgås och hitta samvaro än att … Continued

0

Kyckling- och filodegs­paj med spenat, citron och dragon

Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera … Continued

0

Fläsk­kotletter med sötpotatis ”shoe string fries” och chiliaioli

Inspirationen till den här rätten kommer från ett besök på gastropuben The Spotted Pig i New York för en massa herrans år sedan. För er som ännu inte har anammat den kulinariska ”kökslingon” kan vi förklara att en gastropub helt enkelt är en pub som serverar lite bättre mat än det sedvanliga och något begränsade … Continued

0

Pasta med grönsaks­sås, chili och parmesan

Den här pastarätten med en mustig grönsakssås är en favorit. Förutom att den är supergod och enkel att laga – den är även en perfekt kylskåpsrens-rätt! Har ni en halv aubergine eller lite persilja liggandes går det utmärkt att byta ut de mot t ex zucchinin och basilikan. Tillsätt mer chiliflingor beroende hur stark du … Continued

0

Oxfilé med krämig polenta med Gruyère och örter

En lyxig och smakrik rätt med oxfilé, krämig polenta med Gruyère och örter, färska fikon och portvinssås. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: Ingredients 4 skivor oxfilé 2 msk smör 1 msk olja 2 fikon, halverade Krämig polenta med Gruyère och örter 1 schalottenlök 1 msk olivolja 8 dl hönsbuljong 3 dl vispgrädde 2 1⁄2 dl … Continued

0

Ingefärs­dryck med citron och honung

En koncentrerad ingefärsdryck med citron och honung som kan användas som en boost för immunförsvaret. Antal: ca 1 liter portioner Ingredienser: 200 g färsk ingefära 1 liter vatten ca 1/2 dl flytande honung 1-2 citroner Gör så här: Skölj ingefäran noggrant. Riv ingefäran grovt eller skiva den tunt – skalet kan vara kvar. Lägg ingefära … Continued

0

Choklad­muffins med maräng­topp

Choklad, maräng och ännu mer choklad. Behöver vi säga mer? Antal: 12 muffins portioner Ingredienser: 100 g smör 1 ½ dl strösocker 2 ägg ¾ dl kakao 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/4 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker ½ tsk salt 1 ½ dl vatten Maräng 1 msk gelatinpulver + 2 msk vatten … Continued

0

Melanzane alla parmigiana

Nä hörrni, ska vi köra denna gamla goding igen! Den tål nämligen att upprepas gång på gång på gång – då denna makalöst goda italienska auberginegratäng med tomatsås, parmesan och mozzarella har jag att tacka för min nyfunna kärlek till aubergine. Har tidigare aldrig förstått denna grönsaks förträfflighet tills jag smakade just ”melanzana alla parmigiana”. … Continued

0

Havrekakor med choklad och jordnöts­smör

Jag måste nog säga att amerikanska havrekakor är min all-time favoritbakverk. Jag fullkomligt älskar den sega men ändå krispiga konsistensen på kakorna – som kan smaksättas på så många olika sättt. Mina två favoriter är den klassiska med valnötter och russin och dessa med choklad och jordnötssmör. Alltså choklad och jordnötssmör – vilken fantastiskt smakkombination! … Continued

0

Cashewnöts­sås med vitlök, honung och citron

Denna sås/dressing är så vansinnigt god och passar till så mycket – fisk, kött, kyckling, sallader etc… Häromdagen hade Monica den i en kycklingsallad istället för Caesardressing – och Lisa serverade den till ugnsbakad lax med bulgur. Ibland har vi den helt enkelt som dip serverad med t ex morotsstavar, gurka etc… Oavsett så måste … Continued

0

Bistecca alla Fiorentina

Det är inte ofta vi äta en stor köttbit – men när vi väl gör det så gör vi det ordentligt och då blir det helst bistecca alla Fiorentina. Denna klassiska rätt görs med T-benstek – som består både av biff och filé som sitter på vardera sida om benet. Ibland serverar vi den i … Continued

0

Sockerkaka med smak av blodapelsin

Denna sockerkaka med smak av blodapelsin är inte bara vacker – den smakar ljuvlig dessutom. När du köper blodapelsiner, be gärna butikspersonalen att skära upp en åt dig. Jag har varit med om flera gånger att blodapelsiner som jag har köpt har knappt haft något rött i sig – utan har sett ut som vanliga … Continued

0

Orientalisk linsgryta med merguez och persiljebulgur

En kryddig och smakrik linsgryta med merguezkorv och persiljebulgur. Perfekt för att ge lite värme och exotiska smaker till en grå dag. Uteslut merguezkorven om man vill ha rätten vegetarisk – den är ändå lika god! Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 600 g merguez eller annan lammkorv Linsgryta 500 g sötpotatis 2 röda paprikor … Continued

0

Röd spetskåls­sallad med mynta, koriander, jordnötter och lime- och chilisås

En vietnamesisk-inspirerad spetskålsallad med smak av lime, chili, mynta, koriander och jordnötter. Kan njutas som den är eller som tillbehör till fisk-, kött- eller kycklingrätter. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 400 g röd spetskål 2 morötter ¼ rödlök 3 salladslök ca 1 dl mynta ca 1 dl koriander ca 1 dl jordnötter 1/2 dl … Continued

0

Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal

En fräsch och lätt sallad med mozzarella, granatäpple, mynta och citronskal. Ingredienser: 2 buffelmozzarella 1-2 dl granatäppelkärnor ca 1/2 dl färsk mynta 1 rivet skal från citron ca 3 msk olivolja av god kvalité flingsalt nymalen svartpeppar Gör så: Riv sönder mozzarellan i mindre bitar. Lägg upp på ett fat och strö över granatäppelkärnor, mynta … Continued

0

Allt-i-ett kyckling med sötpotatis, grönkål och chèvre- och honungskräm

Vi är både väldigt förtjusta i att bara slänga ihop ett gäng ingredienser på en plåt och tjoffa in i ugnen – en så kallad One Tray Bake eller ”Allt på en plåt”. Oftast blir det kyckling med några goa grönsaker. Just idag blev det sötpotatis, grönkål, rödlök och vanlig potatis. Som ni kanske märker … Continued

0

Amerikanska pannkakor med banan

Dessa pannkakor är världens godaste oavsett hur de ser ut när de serveras! För att få dem riktigt fluffiga (de plattas för övrigt till om man envisas med att stapla 20 stycken på varandra…) är att dela på ägget och vända ner äggvitan som har vispats till ett fast skum det sista man gör.Tänk också … Continued

0

Spenatsallad med bacon, keso, nötter och honung

En enkel och god sallad med spenat, bacon, keso, rostade nötter och honung. Perfekt som en lätt lunch eller som tillbehör. Antal: 2 – 4 portioner (beroende på ensamrätt eller tillbehör) portioner Ingredienser: 1 påse babyspenat, 65 g 140 g bacon 250 g keso 1 dl blandande nötter, rostade flytande honung flingsalt och nypeppar Gör … Continued

0

Espressomartini

När man har avnjutit en god middag kan man ibland känna sig lite däst och trött – framförallt om man har stått och slitet i köket hela dagen. En perfekt liten ”pick-me-up” är då denna espressomartini. Antal: 1 drink portioner Ingredienser: 3 cl vodka 3 cl Kahlúa eller annan kaffelikör 6 cl espresso eller stark … Continued

0
1 … 27 28 29 30 31 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt