Lemon Posset
Det här är kanske världens enklaste dessert! Det enda du behöver är grädde, socker, citron och vaniljsocker. Du kan äta den bara som den är eller toppa den med frukt. En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. … Continued
Grillad romansallad med pancetta, örtkrutonger, ägg och Caesardressing
En annorlunda variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen grillas och serveras med pancetta, örtkrutonger, ägg och Caesardressing. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 romansallad 3-4 skivor lantbröd 2 msk olivolja ½ tsk örtsalt 3 ägg ca 150 g pancetta flingsalt nymalen svartpeppar 1 äggula 1 liten vitlöksklyfta 1-2 sardellfiléer 1 msk färskpressad citron några … Continued
Isad jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor
Oftast vill vi hålla det superenkelt på midsommar men ibland kan det vara roligt att lyxa till det lite. Isad jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor och harsyra är ljuvligt gott och faktiskt inte särskilt svårt att göra. Det blir extra effektfullt att lägga upp pärlorna, harsyra och en kula glass vackert i en djuptallrik – … Continued
Spaghetti marinara alla griglia
Något jag i princip alltid beställer ifall det finns på menyn är skaldjurspasta. Det är en rätt som jag även gillar att laga hemma i Sverige. Men nu när värmen kommer så vill man ju laga så mycket som möjligt på grillen – och då kom jag på den genialiska idén att grilla skaldjuren. Detta … Continued
Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost
Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1/2 dl bulgur 1/2 … Continued
Arnold Palmer
En läskande och svalkande alkoholfri drink bestående av iste och lemonad.Arnold Palmer var en amerikansk golfare som alltid beställde iste blandat med lemonad – därav namnet. Hans preferens var 3 delar osötat te till 1 del lemonad. Ni får förstås blanda till den precis som ni vill! Det enda vi kräver att ni serverar den … Continued

