Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Sotad salladslök med pocherat ägg

Det är sällan man äter salladslök som en egen rätt – vilket är synd då den är väldig god. Vilket du kommer upptäcka här – när vi serverar den med ett härligt krämigt pocherat ägg. För övrigt kan vi upplysa om att det heter just ”salladslök” och inte ”vårlök”. På grund av misstolkning av det … Continued

0

Crespeou – fransk omelettetårta

Crespeou är en ”omelette-tårta” från Provence. Man gör olika omeletter som man smaksätter med diverse örter och grönsaker och lägger sedan lager på lager. Ibland serverar man den med en tomatsås, vi tycker dock den är god precis som den är. Ja, det är många ägg (36 st!) – men det är ju trots allt … Continued

0

Fryst mango­cheesecake

Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom … Continued

0

Bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky

Lamm är ju väldigt populärt på påskbordet så idag bjuder vi på ett recept på bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky samt vitlöksrostad potatis. Antal: 8-10 portioner portioner Ingredienser: 8-10 portioner 2 – 2 ½ kg lammstek 10 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk smör 4 dl torrt vitt vin 1 liter hönsfond … Continued

0

Marshmallow­kycklingar

Små söta och smarriga marshmallow-kycklingar. Det krävs lite övning för att få till näbb och stjärt – men även fula små kycklingar är goda. Antal: ca 30 stycken portioner Ingredienser: 2 dl strösocker 3 msk gelatinpulver 3 ½ dl vatten 2 ½ dl ljus sirap 1 msk vaniljsocker ca 25 g smält choklad några droppar … Continued

0

Inlagd sill med citrongräs och limeblad

En inlagd sill med citrongräs och limeblad recept. Given på alla påsk, jul- och midsommarbord.På bild hittar ni även krämig sill med smetana, honung och saltgurka. Ingredienser: 1 förpackning á 420 g inläggningssill ½ dl ättiksprit 1 dl strösocker 1 ½ vatten 1 citrongräs 3 – 4 limeblad 2 dl Smetana 1 msk flytande honung … Continued

0

Rödbets­risotto med äpple, chèvre, hasselnötter och brynt smör

Rödbetor och chévre är en ljuvlig smakkombination som fungerar fantastiskt bra ihop. Tillsammans i en krämig risotto med äpple, rostade hasselnötter och brynt smör blir resultatet en magisk maträtt – en enkel men ändå lite lyxig start på veckan. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 500 g rödbetor 8-9 dl buljong (grönsak eller kyckling) … Continued

0

Lax och grönsaker i en krämig citronsås

Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta? Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 4 bitar laxfilé á … Continued

0

Gravade äggulor

Ett recept på gravade äggulor som kan användas för att ge en kick av umami eller fyllighet och djup till olika rätter. Äggulorna kan rivs över pasta, risotto eller soppa för att ge extra sälta. Antal: 4 äggulor portioner Ingredienser: 4 dl jodfritt salt 3 dl strösocker 4 äggulor Gör så: Blanda salt och socker. … Continued

0

Rostad sötpotatis- & morotssoppa med kokos

Genom att rosta sötpotatisen och morötterna får man en intensivare och djupare smak än om man kokar dem. Detta soppa passar perfekt om man vill ta tillvara på rotfruksrester – då det går även bra att slänga ner t ex palsternacka, rotselleri eller pumpa. Tid: ca 50 minAntal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 500 … Continued

0

Liba-pizza med Västerbottens­ost och svart peppar

På fredagar brukar vi ta en liten fredags-cocktail. Till vilket det är gott att mumsa på ett litet tilltugg medan vi lagar middag. Oftast vill vi dock hålla det enkelt och då är denna ”liba-pizza” helt perfekt. Man bara brer crème fraiche och strör lite ost över någon form av tunnbröd, som t ex Liba … Continued

0

Gnocchi med Gruyère, brynt smör, friterad salvia och rostade hasselnötter

En ljuvlig smakupplevelse av hemgjord gnocchi med Gruyère, brynt smör, friterad salvia och rostade hasselnötter. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 kg potatis 1 stort ägg ca 3 dl + extra vetemjöl 50 g Gruyère AOP 1 1/2 tsk salt 150 g smör 1 kruka salvia 1/2 dl rostade hasselnötter Gör så: Koka potatisen … Continued

0

Jordnöts­­bräck med choklad, pumpa- och solros­­kärnor

En energigivande och läcker skidåkningssnack med jordnötssmör, choklad, pumpa- och solroskärnor. Antal: ca 30 rutor portioner Ingredienser: 1 dl solroskärnor, rostade 1 dl pumpakärnor, rostade ca 2 1/2 dl jordnötssmör 2 dl ljus sirap 1 dl farinsocker 1 dl kokosflingor 1 tsk vaniljsocker 1 liter branflakes 150 g mörk choklad 1 dl jordnötter Gör så: … Continued

0

Våffel-s’mores

S'mores är ett populärt amerikanskt recept där man grillar marshmallows och sen lägger mellan två kakor tillsammans med choklad. Namnet kommer från att de är så goda så man vill gärna ha mer – 'some more'. Här har vi bytt ut kakorna mot våfflor. Använd gärna en riktig god choklad – som är lite tunnare … Continued

0

Tacosoppa

När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos – så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen… Tid: ca 50 minuterAntal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 500 … Continued

0

Falafel med bulgur, hummus, feta, grönkål och granatäpple

Vi älskar falafel. Och nuförtiden så finns det ett brett utbud av falafel i matbutikerna – allt ifrån frysta, till färska och som mix. Ett stort plus är att våra barn också älskar falafel. Vi brukar alltid ha falafel i frysen och tycker att det är perfekt ”snabbmat”. Dessutom passar det att servera på många … Continued

0

Chokladbollar med brynt smör och rostad kokos

Här har vi tagit den klassiska chokladbollen till en helt ny nivå genom att rosta kokosflingorna samt bryna smöret tills den blir härligt karamelliserad och nötig i smaken. Ingredienser: 150 g smör 1 dl strösocker ca 3 1/2 dl havregryn 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2-3 msk kallt kaffe ca 100 g riven kokos … Continued

0

Crostini med grillade pimientos de padrón och färskost

Pimientos de padrón är en mildare chili. Den är populär att äta som snacks – grillade med lite flingsalt. Här serverar vi dem på rostade baguetteskivor med färskost. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 200 g pimientos de padrón 1/2 baguette, skivad 1 tsk flingsalt 1/4 tsk chiliflakes 150 g färskost Olja till pensling Gör så: … Continued

0

Varm pistagemjölk

Byt ut den klassiska varmchokladen mot en kopp varm pistagemjölk. Det kommer bli en ny favorit hos både barn och vuxna. Tid: ca 5 minAntal: 1 kopp portioner Ingredienser: 2 dl mjölk 2 msk pistagenötsmör(pistagekräm ca 1 tsk socker en klick vispad grädde till servering hackade pistagenötter till garnering Gör så: Blanda mjölk, pistagenötsmör och … Continued

0

Fisksoppa med fänkål och räkor

Vi fortsätter att preppa middagarna inför vårt sportlov i fjällen. Fryst fisk går att hitta i alla matbutiker även om den är på en liten skidort. Så vårt tips är att göra klar soppan i förväg – minus fisken. Fisken kan du sedan köpa på plats. Sedan är det bara att lägga ner den i … Continued

0

Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav. Tid: ca 1 timmeAntal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 
200 g champinjoner
 ca 600 g mandelpotatis 2 äpplen 5 msk smör 2 paket viltskav à ca … Continued

0
1 … 14 15 16 17 18 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt