Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Barbeque Whisky Ribs

Vi har många minnen från ”Backyard BBQ´s” från vår uppväxt i USA. Det grillades hamburgare, majskolvar, stora steaks – och ribs! Just ribs är standard på en amerikansk barbeque. Idag bjuder vi på ribs som smaksatts med en senap- & ingefärsrub samt en härlig sliskig whiskey glaze. Glöm inte servetterna – dessa är härligt kletiga … Continued

0

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka) 1/2 msk olivolja 2 msk honung 2 msk färskpressad citron … Continued

0

Stående rulltårta med jordgubbar

Den klassiska rulltårtan presenteras här på ett nytt, roligt och vackert sätt. Nedan anges mängd till en rulltårta men tänk på att du måste baka två stycken.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 16 bitar portioner Ingredienser: 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 3 msk maizena 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker … Continued

0

Potkäs på Gruyère och brännvin

Potkäs, eller krukost, består av ost och sprit. Traditionellt lagrades den länge och man använde blandade ostrester där man fyllde på med ost och sprit vartefter. Här har vi dock valt att hålla oss till endast Gruyère och lite färskost för att göra den krämigare. Det går även bra att välja en annan smakrik ost.Foto … Continued

0

Gubbröra med karamelliserad lök

Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser. Tid: Antal: ca 5 dl portioner Ingredienser: 4 ägg, hårdkokta 1 burk anjovis à 125 g 2 msk finhackad gräslök 2 msk finhackad dill 1 ½ dl crème fraîche en nypa svartpeppar 350 g gul lök 3 msk neutral olja 1 … Continued

0

Lax- och creamcheese­tårta på kavrings­botten

En favorit på midsommarbordet, denna lax- och creamcheesetårta på kavringsbotten toppad med löjrom är både läcker och enkel att förbereda. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 200 g kavring 75 g smör 4 gelatinblad 150 g varmrökt lax 150 g kallrökt lax 300 g cream cheese eller annan färskost 1 dl crème fraiche 1 tsk rivet … Continued

0

Cobb Salad

Cobb salad är en typisk amerikansk sallad där ingredienserna som består utav kyckling, roquefortost, tomat, bacon, ägg och avokado läggs var för sig på en salladsbädd och sen serveras med en god vinaigrette. Namnet kommer från en restaurangägare som hette Cobb, som sent en kväll slängde ihop en massa rester till en sallad. Antal: 4 … Continued

0

Inkokt lax med färsk potatis, picklade grönsaker och dill­sås

När vi flyttade till Sverige, bjöd vår mormor på den här inkokta laxen till vår välkomstmiddag. Året var 1982, det var en ljus och varm sommarkväll och vi satt på den inglasade verandan som doftade pelargoner, i hennes sommarstuga i Nor utanför Järvsö. Det som gör en måltid minnesvärd är ofta en kombination av maten, … Continued

0

Jordgubbs­paj med limekräm

En smakupplevelse av varm jordgubbspaj med syrlig limekräm som framhäver jordgubbarnas sötma Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 2 ägg 2 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1/2 liter jordgubbar ca 50 g smör ev kokosflingor 3 dl crème fraiche 2 – 3 msk florsocker rivet skal från 1 lime … Continued

0

Stekt lax med färskpotatis­sallad och cashewnöts­dressing

En enkel och god rätt med stekt lax, färskpotatissallad och cashewnötsdressing. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar 2 msk olivolja 800 g färskpotatis 200 g sparris 100 g haricots verts 100 g sockerärtor 10 rädisor olivolja av god kvalité flingsalt nymalen svartpeppar 2 dl rostade cashewnötter … Continued

0

Glasnudel­sallad med lime-inkokt lax

En fräsch glasnudelsallad med lime-inkokt lax, krispiga grönsaker och en spännande sötsyrlig lime- och jalapenodressing. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g färsk lax (utan skinn) 150 g glasnudlar 8 stycken sparris 150 g sockerärtor 150 g sojabönor ca 65 g blandsallad skivade rädisor färsk koriander till garnering peppar och salt 1 ½ liter vatten … Continued

0

Lemon Sour Cocktail med ärtskott

Varje fredag avslutar jag veckan med en liten cocktail. Oftast något lite fruktigt och syrligt. En ny favorit är denna Lemon Sour med ärtskott! Japp, ni hörde rätt. Jag vet, det låter som en märklig smakkombo för en cocktail men jag kan lova att den är förutom vacker – även superfräsch! Receptet har vi ursprungligen … Continued

0

Vit sparrissoppa toppad med färska örter och vårblommor

Här i Sverige är grön sparris populärt men söderut i Europa är man även väldigt förtjust i vit sparris. Här gör vi sammetslen och krämig soppa med vit sparris som vi sedan toppar med ätbara vårblommor som t ex tusensköna, löktravsblommor och syrénblommor.Foto: Elin SylwanReceptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. Tid: ca 30 … Continued

0

Picklade räkor med citrongräs och chili

Dessa picklade räkor med citrongräs och chili tillsammans med citronmajonnäs är så vansinnigt gott. Ibland serverar vi dem på några rostade baguetteskivor som tilltugg (passar perfekt till studentbjudning) – och ibland lyxar vi till det och gör en rejäl macka. Antal: ca 12 st tilltugg eller 2 mackor portioner Ingredienser: ca 1/2 baguette ca 2 … Continued

0

Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto

Kirskål växer oftast i stora mängder och passar därför att göra pesto utav. Plocka gärna när bladen är späda. Foto Lisa Björner Tid: Tid: ca 30 minuter + 40 minuter jäsningAntal: 1 pizza portioner Ingredienser: 125 g ricottaost ½ dl färskriven parmesan 2 mozzarella à 125 g, strimlad 1 krm salt ½ tsk nymalen svartpeppar … Continued

0

Frasiga morot- och zucchini­plättar

Dessa morot- och zucchiniplättar är busenkla att göra – och supergoda förstås. Barnen älskar när vi serverar dem i pitabröd med sallad, feta och någon god röra medan vi tycker de är även goda som de är – serverad endast med lite sallad och kanske någon god vitlöksyoghurt. Ibland dyker de även upp som tillbehör … Continued

0

Rabarberbullar i ugnsform

Dessa sötsyrliga bullar är lite härligt kletiga med både rabarberfyllning och glasyr. Vill du enkelt göra egen rabarbersylt hittar du receptet här!Foto: Lisa Björner Tid: Antal: ca 24 bullar portioner Ingredienser: 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk, rumsvarm ¾ dl strösocker ½ tsk salt 6 – 7 dl vetemjöl 75 g smör, rumsvarmt ca … Continued

0

Smör med rivna rädisor, krasse och citronzest

Rädisor är en av de första vårprimörerna – och är populära att doppa i smör. Här river vi istället ner dem i smöret tillsammans med lite krasse och citronzest. Tid: Antal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: 100 g smör, rumsvarmt ca 75 g rädisor 2 tsk krasse Rivet skal från 1/2 citron Nymalen svartpeppar … Continued

0

Ravioli fylld med ricotta & äggula med brynt salviasmör

Det blir en härlig överraskning för gästerna när de skär i raviolin och ut rinner en krämig äggula. Denna rätt passar fint som en förrätt. Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 ägg 50 g durumvete 50 g vetemjöl 100 g ricotta 20 g finriven parmesan (ca 3 msk) salt och svartpeppar 4 äggulor vatten … Continued

0

Bubblig och fräsch campari- & apelsincocktail

Det bästa med denna cocktail är att det finns en alkoholfri variant som är lika god! Istället för campari använder du San Bitter som finns att köpa på Systembolaget.Foto Lisa Björner Tid: Antal: 2 cocktail portioner Ingredienser: 2 dl apelsinjuice 2 dl sockerdricka 1 dl Campari eller San bitter Gör så: Fyll ett glas med … Continued

0

Enkel rabarbersylt

Gör gärna sylt utav rabarber så att du får njuta av den hela året.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 1 liter portioner Ingredienser: 1 kg rabarber 600 g strösocker färskpressad saft från 1 citron 1 tsk vaniljpulver Gör så: Skölj rabarbern. Skala eventuellt om skalet är träigt. Skiva rabarbern. Lägg rabarbern i en tjockbottnad kastrull … Continued

0
1 … 12 13 14 15 16 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt