Det finns både ljust och mörkt muscovadosocker – det ljusa har lite kolasmak och det mörka har lite lakritssmak och är supergott att använda i bakning som ett roligt alternativ till farinsocker eller vanligt socker. Jag har använt ljus muscovadosocker i snittarna, och tillsammans med ingefära blir dessa lättbakade småkakor försvinnande goda!

Antal: ca 25 stycken portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1 dl ljus muscovadosocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sirapen.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten till en slät deg.
- Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder.
- Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 13 minuter tills längderna är gyllene.
- Låt svalna någon minut och skär sedan diagonalt i snittar.
- Låt svalna helt på plåten.


