En spännande och fräsch sill med smak av vanilj och citronlikör.

Antal: 1 l burk portioner
Ingredienser:
- 2 burkar à 420 g inläggningssill
- 1 citron
- 1 vaniljstång
- 1 dl (12%) ättiksprit
- 1 1/2 dl vatten
- 2 1/2 dl strösocker
- saft från 2 citroner citronsaft
- 2 msk Limoncello
Gör så här:
- Skölj sillen i kallt vatten och skär i sneda 2 cm breda bitar.
- Skär citronen i skivor.
- Varva citronskivorna och sillen i en burk (ca 1 liter) med lock.
- Snitta vaniljstången på längden och lägg ner den i burken.
- Koka upp ättiksprit, vatten, socker och citronsaft. Låt lagen kallna.
- Blanda sedan i limoncello och slå den över sillen.
- Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn


