Crostini med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter är ett enkelt recept på en lyxig förrätt eller ett gott tilltugg. Krispigt bröd toppas med söta vindruvor, krämig getost och rostade pinjenötter – en snabb och smakrik kombination som passar perfekt till fest, mingel eller som aptitretare före middagen.

Crostini med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter
Antal: ca 12 stycken
Ingredienser:
- ca 400 g kärnfria vindruvor, blandade gröna och röda
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 tsk olivolja
- 100 g färsk getost
- ca 3 msk crème fraîche
- 2 msk rostade pinjenötter
- 12 skivor baguette, rostade
- salt
- timjan till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Sprid ut vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla olivolja och vit balsamvinäger över vindruvorna och rör om. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
- Blanda getost och crème fraîche till en slät kräm. Smaka av med lite salt.
- Bred ut krämen på brödskivorna. Toppa med de varma vindruvorna och ringla över sirapen som är kvar i formen. Garnera med pinjenötter och timjan.



Jag har inte provat att göra den. Först skulle jag vilja veta vad det betyder att texten slutar med 200 grader.
Tack för att du uppmärksammade oss på detta – vi har rättat felet i receptet. Instruktionerna ska börja med ”Värm ugnen till 200 grader. ”