Cashewnöts­sås med vitlök, honung och citron

Denna sås/dressing är så vansinnigt god och passar till så mycket – fisk, kött, kyckling, sallader etc… Häromdagen hade Monica den i en kycklingsallad istället för Caesardressing – och Lisa serverade den till ugnsbakad lax med bulgur. Ibland har vi den helt enkelt som dip serverad med t ex morotsstavar, gurka etc… Oavsett så måste ni verkligen testa den!

Tid:
Antal: 2 dl dressing portioner

Ingredienser:

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 skvätt citronsaft
  • vatten
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav.
  2. Tillsätt lite vatten åt gången för önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bistecca alla Fiorentina

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x