
Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser.
Tid:
Antal: ca 5 dl portioner
Ingredienser:
- 4 ägg, hårdkokta
- 1 burk anjovis à 125 g
- 2 msk finhackad gräslök
- 2 msk finhackad dill
- 1 ½ dl crème fraîche
- en nypa svartpeppar
- 350 g gul lök
- 3 msk neutral olja
- 1 msk strösocker
- 1 msk vittvinsvinäger
- en nypa salt
Gör så:
- Börja med att göra den karamelliserade löken. Skala och hacka löken. Fräs i olja på låg värme i 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs tills löken har karamelliserats, i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
- Hacka äggen. Finhacka anjovis-filéerna. Blanda sedan med de övriga ingredienserna till gubbröran samt löken. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
- Tips! Gillar du verkligen smaken av anjovis, så kan du även blanda i lite av spadet!


