
Tycker man det blir väl mycket godis under Halloween så kan man göra dessa busiga och lite ”nyttigare” chokladdoppade mumier. Dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen!
Antal: 12 stycken portioner
Ingredienser:
- 3 bananer
- 600 g vit choklad
- 12 par godisögon
- 12 klubbpinnar
Gör så:
- Skala bananerna och dela dem bredden och sedan på längden. Lägg på en skärbräda täckt med bakplåtspapper.
- Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2 – 3 timma eller tills de är genomfrysta.
- Finhacka vit chokladen och smält i en skål över ett hett vattenbad.
- Ta bananerna, en åt gången så de inte tinar och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaks på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaks i frysen i ca 10 minuter eller tills chokladen har stelnat.
- Ta ut bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaks i frysen tills chokladen har stelnat. Servera kalla.
- Ätbara ögon går att köpa på tantfondant.se


