
En läcker rätt med grillade räkspett som serveras med en smakrik Black Garlic majonnäs och kryddig chiliolja. Perfekt för sommargrillningen!
Antal: 12 spett portioner
Ingredienser:
- 1 kg svenska räkor, storlek 70/90 (eller större som kan hittas i lösvikt)
- 2 msk olja
- 1 dl matolja
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk torkade chiliflingor
- 1 vitlöksklyfta, skalad och lättkrossad
- 2 äggulor
- 3 klyftor Black Garlic
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- 2 krm salt
Gör så:
- För att göra chilioljan, lägg alla ingredienser i en liten kastrull. Värm försiktigt tills vitlöken börjar fräsa lite. Ta av från värmen och låt stå och dra i ca 1 timme. Ta bort vitlöken.
- Blötlägg träspett. Förbered grillen.
- Kör äggulor, vitlök, senap och vinäger med en mixerstav till en slät röra. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Lägg majonnäsen i en skål och häll över lite av chilioljan.
- Skala räkorna. Trä upp på spetten och pensla med olja.
- När kolen har fin glöd, grilla räkspetten snabbt på både sidor. Servera direkt med Black Garlic majonnäsen och rostat/grillat bröd.


