
En läcker och fräsch sillrätt med rabarber och vanilj. Perfekt till midsommar!Foto Lisa Björner
Antal: 0.5 l burk portioner
Ingredienser:
- 1 förpackning á 420 g inläggningssill
- ½ dl ättiksprit
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl vatten
- 3 hela kryddnejlikor
- 5 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 1/2 vaniljstång
- 1-2 stjälkar, skurna i bitar rabarber
Gör så:
- Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
- Blanda ättiksprit, socker, vatten, nejlikor, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången
- Koka upp lagen, ta av från värmen och lägg i rabarbern. Låt lagen sedan kallna och slå den över sillen
- Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn


