
En enkel och fräsch sallad men full av smak – med härlig syra från äpplet, smak av anis från fänkålen, lätt bitterhet från rädisorna, sälta från chèvren och slutligen en härlig sötma från apelsinmarmelad-dressingen. Detta är ett av våra favorit-tillbehör till grillat.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 stor fänkål
- 1 äpple
- 100 g färsk chévre
- 10 rädisor
- krasse till garnering
- 2 msk olivolja
- 2 msk apelsinmarmelad
- 1 1/2 msk äppelcidervinäger
- salt
- peppar
Gör så:
- Gör iordning en skål med kallt vatten och is.
- Skiva fänkålen i riktigt tunna skivor längs med fänkålen, helst med en mandolin.
- Lägg i en skål med iskallt vatten och låt dra tills de har krusat tills sig, i 15 minuter.
- Under tiden, vispa ihop ingredienserna till apelsinmarmelad-dressingen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt fänkålen rinna av i ett durkslag.
- Skala och halvera äpplet.
- Skär i tunna skivor. (Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg i lite citronvatten så skivorna inte blir bruna.)
- Skiva rädisorna tunt.
- Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen och smaka av med salt och peppar.
- Rör ner chèvreosten.
- Garnera med krasse.


