
Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör.
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka)
- 1/2 msk olivolja
- 2 msk honung
- 2 msk färskpressad citron
- 1/2 – 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 3 mozzarella à 150 g
- 1 dl basilika
- ca 30 g ruccola
- lite flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så:
- Vispa ihop olivolja, honung, citronsaft och chili. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Pensla på lite dressing på köttsidan av persikorna. Grilla snabbt på hög värme tills de får färg. Dela i klyftor och fördela ut på ett fat.
- Lägg runt bitar av mozzarella, ruccola och ringla över lite dressing. (Ev. spar lite och servera till.) Strö över lite flingsalt.
- Garnera med basilika och gärna några ätbara blommor, som t ex kryddtagetes, ringblommor, krasse.


