Smaksatta popcorn

smaksatt popcorn. Det är så enkelt att göra olika smaker – och så får alla sin favorit! Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat

Antal: ca 2 liter portioner

Ingredienser:

  • 2 liter poppade popcorn (1 dl opoppade)
  • 25 g smör

Sötstark senap

  • ca 1 msk sötstark senap, t ex Johnny’s Senap
  • salt

Oliver & citron

  • 2 dl urkärnade svarta oliver, finhackade
  • ca 1 tsk chiliflingor, smulade
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • salt

Sesamfrön

  • ca 2 msk sesamfrön
  • 1–2 tsk sesamolja
  • salt

Barbeque

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ chilipulver

Gör så:

Popcorn

  1. Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning
  2. Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan

Sötstark senap

  1. Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning
  2. Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan

Oliver & citron

  1. Blanda de varma popcornen med smöret samt övriga ingredienser. Salta

Sesamfrön

  1. Ta sesamolja istället för smör. Blanda de varma popcornen med sesamfrön och sesamolja. Salta

Barbeque

  1. Blanda de varma popcornen med det smälta smöret och kryddorna. Salta

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Marinerade oliver och grönsaker till charkbrickan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x