Löjroms­cheesecake med räkor

Denna goda och somriga löjromscheesecake passar perfekt att servera idag på Nationaldagen, på midsommar eller vid någon annan sommarbjudning. Den kan antingen göras i mini-pajformar och då får man små pajbitar i tilltuggsformat eller i större pajformar – då kan man servera den som lite större tårtbitar på t ex en buffé eller med lite sallad bredvid som en förrätt.

Antal: ca 32 mini-pajbitar alt ca 16 pajbitar portioner

Ingredienser:

  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g philadelphiaost
  • ½ rödlök
  • ca 80 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1 tsk citronskal
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 32 räkor (ca 300 g räkor med skal)
  • 1 dl gräslök
  • rädisor

Gör så här:

  1. Klä fyra små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 cm i diameter, med plastfolie.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  3. Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.
  4. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.
  5. Skala räkorna.
  6. När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien. Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.
  7. Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera med räkor, gräslök och rädisor några timmar före servering.

Tips!

  1. Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera med räkor, gräslök och rädisor några timmar före servering

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsbakad torskrygg med frasigt örttäcke, rotselleri­puré och gurk- och äppelsallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x