Inlagd sill med citrongräs och limeblad

En inlagd sill med citrongräs och limeblad recept. Given på alla påsk, jul- och midsommarbord.På bild hittar ni även krämig sill med smetana, honung och saltgurka.

Ingredienser:

  • 1 förpackning á 420 g inläggningssill
  • ½ dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ vatten
  • 1 citrongräs
  • 3 – 4 limeblad
  • 2 dl Smetana
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl saltgurka

Gör så:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten, citrongräs och limeblad i en kastrull. Koka upp lagen. Låt kallna och slå den över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
  3. Skär sillen i sneda 2 cm breda bitar. Blanda med smetana, honung och saltgurkan.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rödbets­risotto med äpple, chèvre, hasselnötter och brynt smör

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x