
En inlagd sill med citrongräs och limeblad recept. Given på alla påsk, jul- och midsommarbord.På bild hittar ni även krämig sill med smetana, honung och saltgurka.
Ingredienser:
- 1 förpackning á 420 g inläggningssill
- ½ dl ättiksprit
- 1 dl strösocker
- 1 ½ vatten
- 1 citrongräs
- 3 – 4 limeblad
- 2 dl Smetana
- 1 msk flytande honung
- 1 dl saltgurka
Gör så:
- Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
- Blanda ättiksprit, socker, vatten, citrongräs och limeblad i en kastrull. Koka upp lagen. Låt kallna och slå den över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
- Skär sillen i sneda 2 cm breda bitar. Blanda med smetana, honung och saltgurkan.


