
En smarrig kaka med björnbär och pekannötsströssel.
Antal: 15 bitar portioner
Ingredienser:
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 2 1/2 dl gräddfil
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 250 g björnbär
- 50 g smält smör
- 6 digestivekex, smulade
- 2 msk farinsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 dl grovhackade pekannötter
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Rör ihop ingredienserna till strösslet.
- Häll hälften av smeten i formen. Strö över björnbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills en provsticka är torr. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen.


