
Enkelt och festligt tilltugg med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter.
Antal: ca 12 stycken portioner
Ingredienser:
- ca 400 g kärnfria vindruvor, blandade gröna och röda
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 tsk olivolja
- 100 g färsk getost
- ca 3 msk crème fraîche
- 2 msk rostade pinjenötter
- 12 skivor baguette, rostade
- salt
- timjan till garnering
Gör så:
- Sprid ut vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla olivolja och vit balsamvinäger över vindruvorna och rör om. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
- Blanda getost och crème fraîche till en slät kräm. Smaka av med lite salt.
- Bred ut krämen på brödskivorna. Toppa med de varma vindruvorna och ringla över sirapen som är kvar i formen. Garnera med pinjenötter och timjan.
- Värm ugnen till 200 grader.


