En värmande soppa är ren comfort food! Vad sägs om en härlig krämig blomkålssoppa med karamelliserad lök och äpple.

Antal: ca 4 pportioner portioner
Ingredienser:
- ca 750 g blomkål
- 1 gul lök
- ca 150 g potatis
- 2 msk smör
- 1 tsk strösocker
- 1 äpple
- ca 1 liter buljong (grönsak eller höns)
- 1-2 dl crème fraîche
- salt och peppar
- Äpple, rostad lök och kryddgrönt
Gör så här:
- Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar.
- Skala och hacka löken.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Smält smör i en stekpanna och stek löken på låg värme i ca 20 minuter, utan att löken ska få färg.
- Skala och hacka äpplet.
- Tillsätt socker och äpple i stekpannan och låt steka i någon minut till.
- Lägg blomkål, potatis, lök, äpplen och buljong i en kastrull.
- Låt koka upp och sedan sjud i ca 15 minuter, eller tills potatisen och blomkålen är mjuka.
- Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör i crème fraîche.
- Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera eventuellt med äpple, rostad lök och kryddgrönt.
- Tips! Uteslut crème fraîche om ni ska frysa in soppan. Tillsätt den sedan när soppan har tinats och ni värmer upp den!
Tips!
- Uteslut crème fraîche om ni ska frysa in soppan. Tillsätt den sedan när soppan har tinats och ni värmer upp den


