Pannacotta­paj med jordgubbar

En somrig och god paj som kan göras i förväg – så slipper du stressa på midsommarafton eller sommarfesten. Dekorera gärna med ätbara blommor.

Antal: 8-10 bitar portioner

Ingredienser:

Pajdeg

  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 250 g jordgubbar
  • 200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker

Till garnering

  • ½ liter jordgubbar
  • Ätbara blommor (t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes) till garnering

Gör så här:

  1. Kör digestivkex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
  3. Mixa jordgubbarna med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese, jordgubbspurén och vaniljsocker i grädden. Vispa till en slät kräm och häll ner i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med jordgubbar och ätbara blommor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rödbets- och pepparrots­gravad lax

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x