En somrig och god paj som kan göras i förväg – så slipper du stressa på midsommarafton eller sommarfesten. Dekorera gärna med ätbara blommor.

Antal: 8-10 bitar portioner
Ingredienser:
Pajdeg
- 12 digestivekex
- 75 g smält smör
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 3 gelatinblad
- 1 dl strösocker
- 250 g jordgubbar
- 200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
- 1 tsk vaniljsocker
Till garnering
- ½ liter jordgubbar
- Ätbara blommor (t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes) till garnering
Gör så här:
- Kör digestivkex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
- Mixa jordgubbarna med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese, jordgubbspurén och vaniljsocker i grädden. Vispa till en slät kräm och häll ner i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med jordgubbar och ätbara blommor.


