
Tänk att det absolut enklaste är oftast det absolut godaste. Denna ljuvliga pastarätt smaksätts med endast smör, svartpeppar och ost.
Antal: 2 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 tsk svartpepparkorn
- 2 msk smör
- ca 80 g parmesan, riven (eller pecorino)
- 200 g spaghetti
Gör så:
- Värm svartpepparkornen i en torr stekpanna tills det doftar gott. Rör om så att de inte bränns. Mortla till ett fint pulver. Smält smöret i en stekpanna och rör i svartpepparn. Låt värmas i någon minut. Ta av från värmen.
- Koka pasta enligt förpackningen i saltat vatten. När pastan är nästan klar, häll av vattnet men spar 2-3 dl av pastavattnet.
- Vispa ner ca 1 dl pastavatten ner i smöret i stekpannan, tillsammans med nästa all parmesanost och rör om till en krämig sås.Tillsätt spaghettin, späd med lite mer pastavatten och rör ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt.
- Garnera med parmesan och servera direkt.


