Ni har säkert märkt att vi gillar allt-i-en-rätter, särskilt rätter som passar hela familjens smaker och som inte tar alldeles för lång tid. Förra veckan lagade jag den här kyckling med ris och tahini som allt tillagas i en form i ugnen. Så enkelt och den blev verkligen en hit här hemma. Servera den gärna med en fetaröra och en fräsch sallad

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 700 g kycklinglårfilé
- 1/2 dl tahini
- 2 msk honung
- 2 vitlöksklyftor
- rivet skal från 1/2 citron citronskal + saft från 1 citron
- 3 msk olivolja
- 1 1/2 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- ca 380 g kokta kikärtor
- 4 dl basmatiris
- 5 dl varm kycklingbuljong
- ca 20 körsbärstomater
- färsk persilja till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa ihop tahini, honung, vitlök, citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och olivolja i en skål. Lägg ner kycklingen och rör om så att marinaden täcker all kyckling.
- Blanda riset med ca 1 tsk salt och sprid ut i botten av en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Sprid ut kikärtorna och lägg i kycklingen i formen.
- Vispa ihop buljongen med resterande tahinimarinad och häll över kycklingen och riset i formen. Skaka lite på formen så att buljongen sprids ut jämt. Täck med aluminiumfolie.
- Ställ formen i ugnen i ca 40 minuter. Höj värmen till 225 grader. Ta bort foliet, pensla på lite honung på kycklingen, sprid ut körsbärstomaterna och ugnsbaka i ytterligare ca 10 minuter, eller tills kycklingen blir lite gyllenbrun. Garnera med hackad persilja.


