Rabarber­chutney med apelsin

Vi kan inte få nog av rabarber! Har man mycket i trädgården och har bakat ett antal paj, kokat några liter sylt, saft och kräm, kan vi tipsa om dagens recept! En rabarberchutney med apelsin som är galet god – söt, syrlig och kryddig – precis som en chutney ska vara. Dessutom blev inslaget av apelsin verkligen pricken över i:et! För att smakerna ska mogna och gifta sig med varandra ska chutney helst stå i några veckor innan den äts. Vår rabarberchutney passar riktigt bra till nästan allt grillat – fläsk, kyckling och grönsaksspett. Eller varför inte servera den till en ostbricka?

Antal: ca 1.2 liter portioner

Ingredienser:

  • ca 700 g rabarber
  • 2 rödlök
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl russin
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm chiliflingor
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
  2. Skala och hacka rödlök.
  3. Rör ihop alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt sjuda utan lock tills chutneyn tjocknar, i 45 minuter till 1 timme. Rör om då och då.
  4. Häll upp chutney i väl rengjorda och varma glasburkar och förslut.
  5. Förvara i kylskåp.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor med tahini-harissa dressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x