
En smakrik burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime. Här hittar du receptet på hembakat hamburgerbröd.
Antal: 8 burgare portioner
Ingredienser:
- 200 g chorizo
- 1 kg högrevsfärs
- 1/2 gul lök
- salt
- svartpeppar
- 8 skivor manchegoost
- 8 hamburgerbröd
- 1 rödlök
- 3 jalapeno
- 1 1/2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl ättiksprit
- 1 dl pressad limesaft
- 2 grillade röda paprikor
- 2 dl majonnäs
- salt
- svartpeppar
Gör så:
- Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva jalapenon. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda i någon minut och sedan svalna. Tillsätt limesaft. Blanda rödlök och jalapeno i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen i ett par timmar, helst över natten.
- Finhacka paprikorna och rör ihop hacket med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och finhacka eller riv löken till burgarna.
- Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet. Finhacka det och rör försiktigt ihop det med lök och köttfärsen att de precis blandas. Forma färsen till biffar. Salta och peppra.
- Grilla burgarna i några minuter på varje sida tills de får fin grillyta och är genomstekta. Lägg på en skiva ost i sista stund så att den precis hinner börja smälta.
- Servera burgarna i hamburgarbröd med picklad rödlök och jalapenos samt paprikamajo.


