Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple

En läcker macka med chèvre, krispig bacon, lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple.

Ingredienser:

  • 2 stora rödlök
  • 1 – 2 msk rapsolja
  • 1 äpple
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk farinsocker
  • lite salt
  • 2 paket bacon
  • 200 – 300 g chèvre
  • 1 baguette
  • ca 25 g smör

Gör så:

  1. Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter.
  2. Under tiden – skala, kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet i rödlöken tillsammans med vinäger, sirap och farinsocker. Fortsätt stek i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
  3. Stek bacon knaprigt och åt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär baguetten i fyra bitar. Dela på längden och bred lite smör på brödet. Stek brödet i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.
  5. Fördela chèvre, karamelliserad lök och bacon på 4 av brödbitarna. Lägg på locken och fäst ihop med en tandpetare.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Medelhavspastagratäng med zucchini, paprika, oliver och mozzarella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x