Frasig smördegstartlette med en krämig röra på Gruyère AOP, gröna ärtor och ramslök toppad med fräscha krispiga grönsaker.

Ingredienser:
- 2 rullar á 250 g smördeg
- 1, lättvispat ägg
- 4 dl, tinade gröna ärtor
- 4 dl riven (extra till garnering) Gruyère AOP
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk finhackad ramslök
- 100 g haricots verts
- 100 g broccoli
- 50 g sockerärtor
- 75 g sparris
- 50 g solrosskott
- 1, skivad salladslök
- 4 – 5, skivade rädisor
- till garnering krasse
- till garnering körvel
- efter smak nymalen svartpeppar
- efter smak salt
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Skär smördegen i 8 rektanglar. Vik in kanten, ca 1 cm, runtom. Nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.
- Mixa ärtor, Gruyère AOP, crème fraîche och ramslök till en röra. Smaka av med salt och peppar.
- Förväll haricots verts, broccoli, sockerärtor och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj med kallt vatten.
- Fördela röran på tartletterna och toppa med grönsakerna. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Garnera med hyvlad Gruyère AOP, krasse och körvel.


