En läcker och krämig zucchinisoppa med chèvreost.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 2 msk olivolja
- 1 kg zucchini
- 4 potatisar
- 1 tsk hackad färsk timjan
- 1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
- 1 dl crème fraîche
- 200 g chèvreost
- efter smak salt
- efter smak peppar
- för garnering färsk timjan
Gör så:
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i olivolja i några minuter.
- Hacka zucchinin och fräs i 10 minuter tillsammans med löken. Rör då och då.
- Skala och skär potatisen i bitar. Lägg ner dem tillsammans med timjan i kastrullen. Häll på buljongen. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
- Rör i crème fraîche och smula ner chèvre.
- Värm soppan på låg värme och rör om tills en del av chèvreosten har smält. Det ska fortfarande finnas några chèvrebitar kvar. Smaka av med salt och peppar.
- Smula lite chèvre över soppan och garnera med en kvist timjan före servering.


