Vietnamesisk kycklingsallad med lime, chili och mynta

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsfond
  • 1 citrongräs
  • ca 400 g salladskål
  • 2 morötter
  • ca 1 dl mynta
  • ca 1 dl jordnötter
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander till garnering

Chili- och limesås

  • 2 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 3 msk lime
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk neutral olja

Gör så här:

  1. Lägg buljong, kyckling och citrongräs i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen och låt svalna. (Obs! Spara buljongen för att använda t.ex. i en soppa.) När kycklingen har svalnat något, strimla kycklingen med två gafflar eller händerna.
  2. Gör såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.
  3. Strimla salladskålen fint. Skala och skär morötterna i strimlor. Blanda såsen med grönsakerna, kycklingen och myntan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över jordnötter och garnera med koriander.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Spenat- & quinoasallad med tranbär- och tahinidressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x