Varm äppelcider med vanilj och kanel

Till jul står det ständigt en kastrull med glögg och puttrar på spisen – som jag aldrig dricker då jag inte ens gillar glögg. MEN det luktar jul – och gott. Den får stå där och puttra dag in och dag ut fram till julafton, och då och då slänger jag i lite nya kryddor och en skvätt billigt rödvin… En dryck som jag däremot gillar är denna alkoholfria alternativ till glöggen – varm äppelcider med kanel och vanilj.Receptet skrev vi ursprungligen för tidningen Allt om mat

Antal: ca 1 liter portioner

Ingredienser:

  • 1 liter äppelcider
  • 3 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 1 äpple

Gör så här:

  1. Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner vaniljstången.
  3. Koka upp och låt sedan dra i ca 20 minuter.
  4. Värm upp igen strax före servering.
  5. Kärna ur äpplet och skär den i skivor. Lägg ner i cidern.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Högrevs­gryta med jordärtskockor, äpple och kastanje­champinjoner

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x