Till jul står det ständigt en kastrull med glögg och puttrar på spisen – som jag aldrig dricker då jag inte ens gillar glögg. MEN det luktar jul – och gott. Den får stå där och puttra dag in och dag ut fram till julafton, och då och då slänger jag i lite nya kryddor och en skvätt billigt rödvin… En dryck som jag däremot gillar är denna alkoholfria alternativ till glöggen – varm äppelcider med kanel och vanilj.Receptet skrev vi ursprungligen för tidningen Allt om mat

Antal: ca 1 liter portioner
Ingredienser:
- 1 liter äppelcider
- 3 kanelstänger
- 1 vaniljstång
- 1 äpple
Gör så här:
- Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner vaniljstången.
- Koka upp och låt sedan dra i ca 20 minuter.
- Värm upp igen strax före servering.
- Kärna ur äpplet och skär den i skivor. Lägg ner i cidern.


