En läcker och frasig dessert med vaniljkräm och hallon, perfekt för att njuta av våren.

Ingredienser:
- ca 20 ark (ca 20 x20 cm) vårrulledeg
- till fritering olja
- 2 dl mjölk 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl 1 msk vaniljsocker Vaniljkräm
- 3 dl (låt tina ifall frysta) hallon
- 1 tsk rivet limeskal
- 2 tsk färskpressad lime
- florsocker
Gör så:
- Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under omrörning, till en kräm. Observera att den inte får koka! Ta av från värmen och låt kallna. Blanda sedan i vaniljsocker.
- Blanda hallon med limeskal och limesaft.
- Skär med vass kniv vårrulledegen i 4 rutor. Lägg en fuktig duk över degen som inte används så att den inte torkar. Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje ruta tillsammans med lite hallon. Fukta kanterna med lite vatten och vik degen till en trekant. Tryck till kanterna så att fyllningen inte läcker ut.
- Värm oljan i en kastrull. Lägg försiktigt ner några knyten åt gången och fritera tills de blir gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Pudra dem sedan med florsocker.


