Ett recept på ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli.

Ingredienser:
- 2 morötter
- 1 zuchinni
- 2 sötpotatisar
- 4 betor
- 1 rödlök
- 8 vitlöksklyftor
- 2 mozarella
- 1 ciabatta
- ca 3 msk olivolja
- salt
- peppar
- 2 äggulor
- ¼ tsk chilipeppar
- 2 dl rapsolja
- 1-2 tsk sambal oelek
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skala morötter och skär i bitar.
- Skär zucchini i skivor och sedan halvmånar.
- Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
- Skala rödlöken och skär i klyftor.
- Skala betorna och skär i klyftor.
- Riv sönder mozzarellan och ciabattan i mindre bitar.
- Blanda alla ingredienser utom mozzarella och zucchini i en långpanna.
- Ringla över olivoljan och blanda.
- Salta och peppra.
- Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
- Blanda ner zucchinin och fördela mozzarellan ovanpå alltihopa.
- Ställ tillbaks i ugnen i ytterligare ca 10 minuter eller tills grönsakerna börjar bli gyllenbruna.
- Under tiden att grönsakerna är i ugnen, gör chili-aiolin.
- Vispa ihop äggulorna med pressad vitlök och chilipeppar.
- Vispa ner oljan droppvis till en tjock majonnäs.
- Rör ner sambal oelek och smaka av salt.
- Servera de ugnsrostade grönsakerna och ciabattan med chili-aiolin.


