Ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor med tahini-harissa dressing

En gudomligt god rätt med ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor serverad med rucola och tahini-harissadressing.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g blomkål
  • 400 g sötpotatis
  • 400 g kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 50 g rucola
  • hackad persilja till garnering

Tahini Harissa Dressing

  • 3 msk tahini
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 2 msk vatten
  • 1 msk citronsaft
  • ca 1 msk harissapasta
  • ½ tsk finrivet citronskal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till tahini-harissa dressingen. Tillsätt mer harissapasta ifall du vill ha en mer kryddstark dressing. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuell lite vatten för en rinnigare dressing.
  3. Skär eller bryt blomkålen i buketter eller bitar. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skölj kikärtorna i vatten och låt rinna av. Blanda alltsammans med olivolja, spiskummin, salt och peppar. Sprid ut blandningen på en bakplåt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om några gånger under tiden.
  4. Varva de rostade grönsakerna och kikärtorna med rucola på ett uppläggsfat. Ringla över lite tahini harissa dressing och servera resten vid sidan om.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Halstrad tonfisk med ingefärs­frästa haricots verts och ostronskivling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x