En gudomligt god rätt med ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor serverad med rucola och tahini-harissadressing.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 600 g blomkål
- 400 g sötpotatis
- 400 g kikärtor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
- 50 g rucola
- hackad persilja till garnering
Tahini Harissa Dressing
- 3 msk tahini
- 2 msk naturell yoghurt
- 2 msk vatten
- 1 msk citronsaft
- ca 1 msk harissapasta
- ½ tsk finrivet citronskal
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk honung
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Börja med att vispa ihop alla ingredienser till tahini-harissa dressingen. Tillsätt mer harissapasta ifall du vill ha en mer kryddstark dressing. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuell lite vatten för en rinnigare dressing.
- Skär eller bryt blomkålen i buketter eller bitar. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skölj kikärtorna i vatten och låt rinna av. Blanda alltsammans med olivolja, spiskummin, salt och peppar. Sprid ut blandningen på en bakplåt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om några gånger under tiden.
- Varva de rostade grönsakerna och kikärtorna med rucola på ett uppläggsfat. Ringla över lite tahini harissa dressing och servera resten vid sidan om.


