Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabimajo

En läcker recept på tonfiskburgare med fräsch mangosalsa och smakrik wasabimajo. Perfekt för en god middag!

Ingredienser:

  • 600 g färsk tonfisk
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning
  • 4 st hamburgarbröd
  • sallad
  • 1/2 mango
  • 100 g vattenmelon
  • avokado
  • 1/2 gurka
  • tomat
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 – 1 röd chili
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 tsk finhackad gari
  • ca 1/2 dl (1-2 lime) färskpressad limesaft
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 – 1 tsk wasabi

Gör så:

  1. Skär bort skalet på mangon och vattenmelonen. Kärna ur avokadon. Skär mango, avokado, gurka, tomat och vattenmelon i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriander och mynta. Blanda ihop allt med gari och limesaften.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skär tonfisken i 4 skivor. Värm lite olja i en stek- eller grillpanna. Stek tonfisken snabbt på båda sidor på hög värme. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti. Salta och peppra.
  4. Bred lite dressing på undre delen av brödet. Lägg på sallad, tonfisk och sedan mangosalsan. Lägg till sist på den övre delen av brödet och servera direkt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Svart sangria

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x