Fräsch och god tonfisktartar som vi toppar med Gruyèremajonnäs samt Gruyèrechips. Servera gärna som förrätt.

Tid:
Antal: ca 4 portioner som förrätt portioner
Ingredienser:
- ca 200 g färsk tonfisk av bra kvalité, MSC märkt
- 1 avokado
- 6 rädisor
- salt och peppar
- krasse till garnering
Gruyèrechips
- ca 1 1/2 dl riven Gruyère AOP
Gruyèremajonnäs
- 3/4 dl majonnäs
- 3 msk finriven Gruyère AOP
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg den rivna osten i 4 högar på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 3 minuter. Låt svalna något och lägg sedan över på hushållspapper för att stelna. Bryt i mindre bitar.
- Blanda majonnäs och Gruyère.
- Tärna tonfisk och avokado i små kuber. Blanda tonfisken med en nypa salt. Skär rädisorna i skivor. Fördela tonfisken på fyra assietter och forma till puckar. Man kan även använda utstansningsringar. Fyll då ringen med tonfisk, tryck till och lyft försiktigt upp ringen. Fördela avokado och rädisor på och runtom tonfisken. Klicka eller spritsa ut Gruyèremajonnäsen. Strö över Gruyèrechipssmulorna, krasse och lite svartpeppar. Servera direkt.


