Tomatsås

En grundläggande tomatsås som kan användas i olika rätter.

Ingredienser:

  • 4 gul lök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 3-4 msk olivolja
  • 6 burkar á 400 g krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2-3 msk köttfond
  • 1 1/2 msk sardellcrème
  • efter smak salt
  • efter smak svartpeppar

Gör så:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.
  2. Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan de tar färg.
  3. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker, fond och sardellcrème.
  4. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt svalna helt och frys in i mindre portioner.
  7. Kom ihåg att skriva på mängd och datum!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Söta recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x