Tartlette med jordgubbar, mandel­massa, kokos­chips och glass

Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 smördegsplattor á 85 g
  • 50 g mandelmassa
  • 1 ägg, lättvispat
  • ca 200 g jordgubbar
  • 3/4 dl rostade kokoschips
  • mynta eller citronmeliss till garnering
  • vaniljglass

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut litegrann.
  3. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Riv mandelmassan och fördela mitt på smördegen. Pensla kanterna med det vispade ägget.
  5. Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  6. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.
  7. Lägg på tartletterna och strö över kokoschips.
  8. Garnera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt med en kula vaniljglass.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel och snabb glass på endast 2 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x