back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Waldorfsallad

  • 4 portioner

Denna legendariska sallad skapades på den kända Waldorf Astoria Hotel i New York i slutet på 1800-talet. Blanda gärna dressingen med salladen och övriga ingredienser precis innan den ska ätas.

Hur

Gör så här

1.

Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och svalna. Bryt i mindre bitar.

2.

Rör ihop äppeldressingen.

3.

Varva salladen med bacon, valnötter, druvor och äppeldressingen.

4.

Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

120 g bacon

ca 150 g blandsallad

125 g, grovhackade rostade valnötter

ca 30 druvor

Äppeldressing

1 tärnat äpple

1 stjälk, skivad blekselleri

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

1 msk färskpressad citronsaft

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar