back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vitbönsoppa med spenat och doft av citron

  • 4 portioner

Denna soppa är en av våra favoritsoppor. Den går supersnabbt att laga, typ 10 minuter, är billig och löjligt god. Dessutom är den riktig ”comfort food” som man säger på engelska… Man blir helt enkelt lycklig av att äta den.

Hur

Gör så här

1.

Skala och hacka löken.

2.

Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.

3.

Låt bönorna rinna av och tillsätt dem och buljongen.

4.

Sjud i 5 - 10 minuter.

5.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.

6.

Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i spenat, citronskal, citronsaft och crème fraîche.

7.

Rör om och sjud i några minuter över svag värme.

8.

Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 1 msk olivolja

4 förpackningar à 400g kokta stora vita bönor eller cannellinibönor

1 liter grönsaksbuljong

ca 100 g spenat

2 msk färskpressad citron

rivet skal av 1/2 citron

1 dl crème fraîche

salt och peppar