back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Varma frallor fyllda med pesto och charkuterier

  • 4 frallor

Dessa fyllda frallor är perfekta att förbereda hemma för att sedan packa med sig i matsäcken ut i skidspåret. Sedan är det bara plocka fram när hungern pockar på – och grilla dem över öppen eld. Osten kommer att smälta och mojsa till sig med de goda charkuterierna, peston och paprikan. Vi kan garantera att det värmer gott i magen och dessutom kommer du fyllas på med ny energi så du orkar staka dig fram den sista milen.

Foto Helen Pe

    Hur

    Gör så här

    1.

    Börja med att rosta paprikorna. Värm ugnen till 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i ugnen i cirka 25 minuter tills de blir brunsvarta. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Skär i breda strimlor.

    2.

    Dela frallorna. Gröp ur lite av brödet. Bred först på lite av peston. Varva sedan skivor av salami, mortadella, ost, mozzarella, paprika och resterande pesto. Lägg på locket och vira in i aluminiumfolie.

    3.

    Värm mackorna över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) tills de är varma inuti och osten har smält, i ca 10 minuter. Tiden beror på värmen på glöden. Servera varma.

    4.

    Tips! Det finns även färdiggrillad paprika i lag att köpa.

    Ingredienser

    Ingredienser

    4 stycken frallor

    1 röd paprika

    1 gul paprika

    3 msk pesto

    8 skivor salami

    4 skivor mortadella

    8 skivor prästost eller Västerbottensost

    1 mozzarella á 150 g, skivad

    aluminiumfolie