back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsbakad torsk med ratatouille

  • ca 30 min
  • ca 4 portioner

En god och enkel torskrätt som toppas med den franska grönsaksröran ratatouille - som vi smaksätter med herbes de provence. Detta är en sydfransk kryddblandning som kan bestå utav olika örter - som t ex basilika, fänkålsfrön, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Om du inte hittar den färdiga blandningen i din livsmedelsbutik går det bra att ta utav de kryddorna som du har hemma.

    Hur

    Gör så här:

    1.

    För att göra ratatouille, skär aubergine i kuber. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs rödlök i i 1 msk olivolja i några minuter. Tillsätt vitlök, aubergine, paprika, zucchini och fräs i någon minut till. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker och herbes de provence. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    2.

    Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra torsken. Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg i torsken. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, eller till torsken har en innertemp på 52 grader.

    3.

    Fördela ratatouillen över torsken och garnera med kryddgrönt.

    4.

    Tips! Tillaga ratatouillen under tiden fisken är i ugnen!

    Ingredienser

    Ingredienser

    ca 600 g torsk

    persilja eller basilika till garnering

    Ratatouille

    1 aubergine (ca 250 g)

    1 rödlök

    2 vitlöksklyftor

    1 röd paprika

    1 gul paprika

    ca 2 msk olivolja

    1 zucchini (250 g)

    ca 400 g krossade tomater

    1 msk tomatpuré

    1 tsk strösocker

    1 tsk herbes de provence

    salt och peppar