Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
En enkel och god rätt med stekt lax, färskpotatissallad och cashewnötsdressing.
1.
Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
2.
Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten
3.
Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen
4.
Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar
5.
Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till
6.
Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen
ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar
2 msk olivolja
800 g färskpotatis
200 g sparris
100 g haricots verts
100 g sockerärtor
10 rädisor
olivolja av god kvalité
flingsalt
nymalen svartpeppar
2 dl rostade cashewnötter
1 liten vitlöksklyfta
1 msk honung
1 skvätt citronsaft
vatten
salt och peppar