back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Stekt lax med färskpotatis­sallad och cashewnöts­dressing

  • 4 portioner

En enkel och god rätt med stekt lax, färskpotatissallad och cashewnötsdressing.

Hur

Gör så här

1.

Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

2.

Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten

3.

Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen

4.

Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar

5.

Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till

6.

Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen

Ingredienser

Ingredienser

ca 600 g laxbitar med skinn, skuren i 4 bitar

2 msk olivolja

800 g färskpotatis

200 g sparris

100 g haricots verts

100 g sockerärtor

10 rädisor

olivolja av god kvalité

flingsalt

nymalen svartpeppar

Dressing

2 dl rostade cashewnötter

1 liten vitlöksklyfta

1 msk honung

1 skvätt citronsaft

vatten

salt och peppar