back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Spenatsallad med bacon, keso, nötter och honung

  • 2 – 4 portioner (beroende på ensamrätt eller tillbehör)

En enkel och god sallad med spenat, bacon, keso, rostade nötter och honung. Perfekt som en lätt lunch eller som tillbehör.

Hur

Gör så här

1.

Skölj spenaten.

2.

Stek bacon krispig i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och bryt sedan sönder i mindre bitar.

3.

Varva spenat, keso och bacon på ett fat. Strö över lite salt och peppar. Toppa med nötter och ringla över honung.

Tips!

1.

Prova att byta ut honungen mot lönnsirap och nötterna mot rostade solroskärnor och pumpakärnor.

Ingredienser

Ingredienser

1 påse babyspenat, 65 g

140 g bacon

250 g keso

1 dl blandande nötter, rostade

flytande honung

flingsalt och nypeppar