back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung

  • 12-16 bitar

En snabb och enkel men ack så god smördegsgalette toppad med brie, färska fikon och valnötter. Den är godast nygräddad men tar bara några minuter att förbereda och 15 minuter i ugnen.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader

2.

Rulla ut degen med bakplåtspappret på en bakplåt Skär osten i skivor och fikonen i skivor. Fördela osten och sedan fikonen på smördegen. Strö över valnötterna.

3.

Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun. Ringla över honungen och garnera med färsk timjan Servera direkt

Ingredienser

Ingredienser

1 rulle smördeg à 250 g

3 färska fikon

250 g brie

ca 1 dl hackade valnötter

Flytande honung

Färsk timjan till garnering

Godaste drycken till glöggminglet