back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Slider Smash ­Burgers med karamelliserad lök och cheddar

  • ca 45 minuter
  • 8 stycken

Smashburger är en hamburgare som plattas till direkt i stekpanna.Oftast stekar man två tunnare biffar till varje burgare – och får därmed mer stekyta vilket är lika med mer smak! Sliders är helt enkelt en mindre variant på hamburgare – som ofta serveras på en buffé. Vi kommer servera dem imorgon kväll med lite annat plock medan vi kollar på mello! Sliderbröd finns numera att köpa i alla välsorterade matbutiker!

Vill du baka eget hamburgarbröd hittar du receptet HÄR!

Hur

Gör så här

1.

Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs i olja på låg värme tills löken har mjuknat. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs i ca 30 minuter, tills löken har karamelliserats. Tillsätt salt.

2.

Dela upp köttet i 16 delar. Rulla försiktigt till bollar – utan att bearbeta färsen för mycket.

3.

Värm en panna riktig het – t ex en gjutjärnspanna som klarar riktig hög temperatur. Lägg ner några bollar köttfärs, och tryck till dem så att de plattas ut. Salta och peppra direkt. Stek i ungefär 1 minut, vänd sedan på biffarna. Salta och peppra igen och lägg på en skiva ost. Stek i ca 30 sekunder till.

4.

Bred på senap på understa delen av brödet. Lägg på två biffar, toppa med lök och sätt på översta delen av brödet. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

ca 650 g nötfärs

8 stycken slider hamburgerbröd

8 skivor cheddarost

ca ½ dl Amerikansk Yellow Mustard

Salt och nymalen svartpeppar

Karamelliserad lök

2 st gul lök

3 msk neutral olja

1 msk strösocker

1 msk vittvinsvinäger

en nypa salt