Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa kanterna av en ugnsform (ca 25 x 40 cm) och lägg bakplåtspapper i botten.
Silviakaka är en klassisk svensk kaka med luftig och saftig kakbotten toppad med en krämig- och smörig glasyr.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa kanterna av en ugnsform (ca 25 x 40 cm) och lägg bakplåtspapper i botten.
2.
Vispa ägg och socker ljust och poröst.
3.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vattnet.
4.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.
5.
Värm smör, socker och vaniljsocker till glasyren i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Rör i äggulorna, en i taget och rör om till en krämig glasyr.
6.
Bred ut glasyren jämt över kakan och strö över kokosflingor.
7.
Ställ i kylen för att glasyren ska stelna. Skär i rutor.
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl ljummet vatten
250 g smör
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
1 d kokosflingor