back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödcurry­gryta med blomkål, potatis och jordnötter

  • 4 portioner

En enkel och snabb thailändsk rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter. Kan varieras efter smak och serveras med jasminsris.

Hur

Gör så här

1.

Skala och skär potatisen mindre bitar.

2.

Bryt blomkålen i små buketter.

3.

Skär paprika i strimlor.

4.

Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i 5-10 minuter i en kastrull.

5.

Tillsätt vitlök, rödcurry och ingefära och fortsätt fräs i några minuter till.

6.

Tillsätt kokosmjölk, buljong, potatis, blomkål, paprika, jordnötssmör, socker och fisksås.

7.

Koka upp och låt sjuda till potatisen är klar.

8.

Rör i spenaten. Smaka av med lime, eventuellt med röd curry för mer hetta, salt och peppar.

9.

Garnera med färsk koriander, hackade jordnötter och limeklyftor att pressa över.

10.

Servera med jasminsris.

Ingredienser

Ingredienser

ca 250 g potatis

1 liten huvud á ca 450 g blomkål

1/2 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk rapsolja eller jordnötsolja

ca 2 msk rödcurry

2 tsk ingefära

2 burkar á 400 ml kokosmjölk

2 dl grönsaksbuljong

2 msk jordnötssmör

1 msk farinsocker

2 msk fisksås

ca 40 g spenat

ca 1 msk pressad lime

hackade färsk koriander, hackade salta jordnötter och limeklyftor till garnering