back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Risotto alla vodka

  • ca 4 portioner

Detta är en variant på rätten Penne alla vodka - men vi har använt risotto istället för pasta samt toppat med en härlig krämig burrata som är en lite lyxigare sorts mozzarella.

Hur

Gör så här:

1.

Fräs lök och vitlök i smör och olivolja tills löken är glansig. Rör ner tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt riset och fräs i ca 1 minut.

2.

Häll ner vodkan och låt koka in under omrörning.

3.

Tillsätt lite av buljongen och rör om. När all buljong har absorberats tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma vis tills riset har endast lätt tuggmotstånd.

4.

Rör ner ayvar, grädde och parmesan. Låt risotton vila några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en nypa chiliflakes om lite hetta önskas.

5.

Lägg upp risotton på ett serveringsfat eller tallrikar. Skär upp burratan och fördela på risotton - se till att få med allt det rinniga i mitten!

6.

Garnera med basilika och servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

2 schalottenlökar, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

3 msk smör

1 msk olivolja

3/4 dl tomatpuré

4 dl risottoris

1 dl vodka

ca 1.5 liter höns- eller grönsaksbuljong, varm

1/2 dl mild ayvar

1 dl vispgrädde

2 dl riven parmesan

ev en nypa chiliflakes

1 burrata

basilika till garnering