back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pasta Caesarsallad

  • 4 portioner

Här har vi gjort en variant på vår favorit sallad – caesarsallad, och gjort den lite matigare genom att tillsätta pasta. Efter att ha tillagat pastasallad dagligen i över 8 år när vi drev The Cookbook Café – så har det inte blivit så mycket pastasallader för vår del sedan vi stängde caféet – som ni kanske förstår. Men just denna har fått hänga kvar i vår sommarlunch-repertoire.

Hur

Gör så här

1.

Börja med att värma upp buljongen. Smaka av med salt. Lägg ner kycklingen och låt koka tills den är genomkokt. Ta ur kycklingen ur buljongen och låt svalna. Skär i mindre bitar.

2.

För att göra Caesardressingen, vispa ihop äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer färskpressad citron.

3.

Koka pastan. Skölj i kallt vatten.

4.

Stek bacon krispig. Låt rinna av på hushållspapper och bryt sedan sönder i mindre bitar.

5.

Skiva rädisor och avokado. Halvera tomaterna. Riv loss salladsbladen från huvudet.

6.

Rör ihop en del av dressingen med pasta, sallad, bacon, kyckling, tomat och rädisor. Lägg upp på ett fat eller tallrikar och toppa med krutonger och avokado. Servera eventuellt resterande dressing bredvid.

Tips!

1.

I detta recept så kokar vi kycklingen. Ett tips är att koka fler filéer än vad du behöver. Kokt kyckling är nämligen perfekt att ha i kylskåpet för att kunna göra snabba sommarluncher utav. Man kan lägga den skivad i en sallad eller strimla och blanda med en god dressing och ha på macka etc etc..

Ingredienser

Ingredients

400 g kycklingfilé

1 liter hönsbuljong

200 g pastaskruvar

50 g gemsallad (2 stycken)

140 g bacon

5 rädisor

8 cocktailtomater

1 avokado

en näve krutonger

hyvlad parmesan

Ceasardressing

1 äggula

1 vitlöksklyfta

1-2 sardellfiléer

färskpressad citron

några droppar worcestershiresås

1 - 1 1/2 dl rapsolja

ca 1 dl parmesanost, riven

salt och svartpeppar